Насловна Најновије Шаровић: Анализа лошег изборног резултата странке

Шаровић: Анализа лошег изборног резултата странке

169
0

Главни одбор СДС-а на сједници у Бијељини данас анализира изборни резултат странке на општим изборима за који је лидер СДС-а у оставци Мирко Шаровић рекао да је лош.

„Ово је уобичајено засједање Главног одбора након проглашења резултата општих избора и тренутак када треба да разматрамо информацију о изборном резултату који није сјајан, што смо раније рекли, и да видимо којим ћемо путем да кренемо даље“, рекао је Шаровић новинарима уочи сједнице.

Он је истакао да очекује озбиљну расправу о томе, док је за разматрање оставки руководства странке рекао да ће се видјети да ли ће то бити на дневном реду.

„То је чин нашег односа спрам уопште изборног резултата који је лош“, додао је Шаровић.

Одговарајући на питање новинара да ли преговара о власти на нивоу БиХ, Шаровић је рекао да је СДС-у и цијелој опозицији стало да о томе заузме јасан став и вјерује да ће га дати већ данас.

„Мој лични став је да обавезно треба да будемо дио државног нивоа /власти/, али не знам да ли ћу за тај став да добијем подршку“, навео је Шаровић.

Друга тема данашње сједнице Главног одбора СДС-а је расписивање унутарстраначких избора.

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић рекао је да сједници присуствују и новоизабрани посланици и начелници општина и градова из СДС који нису чланови овог тијела.

Сједница се одржава у Соколском дому у Бијељини, а изјаве за новинаре најављене су по њеном окончању. /

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра претежно облачно, понегдје киша
Сљедећи текстПочео научни скуп „Добар, лош, зао“