Насловна Најновије Ђукановићев ДПС изгубио у 11 од 14 општина

Ђукановићев ДПС изгубио у 11 од 14 општина

198
0

Представници покрета “Европа сад” могу се сматрати побједницима јучерашњих локалних избора, покрет бивших министара Милатовића и Спајића затражио мјеста градоначелника у Подгорици, Даниловграду, Тивту и на Жабљаку, јављају подгоричке “Вијести”.

Коалиција окупљена око ДПС-а изгубила је у недјељу власт у Подгорици, и натјерала стару већину са државног нивоа да закопа ратне сјекире ако жели да преузме власт у главном граду.

Партија Мила Ђукановића изгубила је у једанаест од четрнаест општина у којима су одржани избори – ДПС је остао без власти и у општинама у којима је до јуче доминирао – Даниловграду, Колашину, Пљевљима, на Жабљаку…

Локалне изборе обиљежила је добра излазност, а већих инцидената није било, осим у Шавнику, гдје гласања није било на највећем бирачком мјесту, а на још два је прекинуто.

До инцидената је дошло јер чланови бирачких одбора нису дозволили гласање људима из других општина, који су посљедњих мјесеци уписани у бирачки списак. Због тога је полиција поднијела више кривичних пријава против чланова бирачких одбора.

ИЗВОРвијести.ме
Претходни текстИсточно Сарајево: Седам посланика иде у НС РС, а два у Парламентарну скупштину БиХ
Сљедећи текстОбавјештење за додјелу попуста на куповину ски-карте