Насловна Најновије Југовић: Механизација на терену, од сутра дежурни пунктови

Југовић: Механизација на терену, од сутра дежурни пунктови

137
0

Начелник општине Пале Бошко Југовић јутрос је општинским комуналним предузећима и општинској служби Цивилне заштите издао наредбу за превентивни ангажман механизације на свим локацијама које су на основу претходних искустава дефинисане као „критичне тачке“ и мјеста могућих поплава.

На састанку Штаба за ванредне ситуације, Југовић је, након детаљне анализе, одлучио да се ангажује и додатна механизација појединих привредних субјеката како би се у току данашњег дана интервенисало на свим локалитетима уз водотоке који потенцијално могу бити мјеста плављења.

„С обзиром на то да су још повољне временске прилике, циљ нам је да у току дана спроведемо све превентивне мјере које подразумијевају ангажман механизације. Од сутра ујутру формираћемо и више пунктова на подручју цијеле општине на којима ће уз механизацију дежурати људство комуналних предузећа и општинских служби“, рекао је Југовић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је у стању приправности и људство са евиденције општинске службе Цивилне заштите.

Југовић је истакао да су општина Пале и локална предузећа набавили све оно што је неопходно у случају плављења, да су припремљене и пумпе за испумпавање воде, као и сушилице, те да су потпуно спремне и службе Дома здравља Пале и апотеке у случају да становништву на терену буде потребна медицинска помоћ, односно достава лијекова.

„Реагујемо правовремено и вјерујемо да неће бити већих проблема, али не желимо ништа да препустимо случају“, поручио је Југовић.

Он је позвао грађане и привредне субјекте да озбиљно схвате упозорења Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, те да и личним ангажманом учине све како би заштитили имовину од могућих поплава, саопштено је из општине Пале.

Према његовим ријечима, општина Пале и општинска предизећа и установе, као и општинска служба Цивилне заштите у континуитету пратити стање на терену и правовремено ће реаговати гдје год то буде потребно.

Републичка управа цивилне заштите Српске најавила је да се од данас до 20. јануара очекују обилне падавине уз јак до олујни југо и упозорила на могућност изливања бујичних водотока, појаву клизишта и знатан пораст нивоа великих ријека.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАпел грађанима да превентивно дјелују због најављеног невремена
Сљедећи текстПотврђено да четири делегата СНСД-а и један СДС-а иду у Дом народа Парламента БиХ