Насловна Најновије Џудистима Димитрију Савићу и Вуку Илићу циљ олимпијско злато

Џудистима Димитрију Савићу и Вуку Илићу циљ олимпијско злато

235
0

Чланови Џудо клуба „Романија“ са Пала Димитрије Савић и Вук Илић у протеклих 11 година освојили су на такмичењима по 100 медаља, а тренутно им је највећи циљ да се оките златом на Олимпијским играма.

Шеснаестогодишњи Димитрије Савић, репрезентативац је БиХ и учесник Свјетског првенства у Сарајеву, а осим што је истакнути спортиста, добре резултате остварује и у школи.

„Џудо тренирам од 2012. године. Много је захтјеван али интересантан спорт. На нивоу на којем сам ја тренутно, потребно је доста одрицања и тренинга како би се постигли резултати и остварили циљеви“, изјавио је Савић за Срну.

Он је рекао да је до сада освојио око 100 медаља, а да су му најзначајније златне медаље на првенствима Републике Српске и БиХ, бронзана медаља на Балканском првенству за кадете у Турској, освојено седмо мјесто на Европском првенству у Хрватској за кадете, те осмо мјесто на свјетској ранг-листи у категорији кадета.

Осаманестогодишњи Вук Илић, тренутни вицешампион БиХ у категорији јуниора до 90 килограма, џудо тренира више од десет година, а на свом зиду има 100 медаља.

Он је истакао да му тренутна титула обезбјеђује пласман за даља, битнија такмичења, као што су Европско и Балканско првенство.

Тренер Џудо клуба „Романија“ Дражен Суботић рекао је да је клуб основан 1993. године и да тренутно броји око 100 чланова свих категорија од пионира до сениора међу којима је и седам репрезентативаца који су учествовали на свим домаћим и међународним првенствима.

Суботић каже да су чланови Џудо клуба „Романија“ прошле године освајали медаље у свим категоријама на балканским првенствима, а ове године су наступали на европским и свјетским првенствима на којима су остварили добре резултате и пласмане.

Џудисти „Романије“ освојили су 160 медаља на такмичењима у Републици Српској, БиХ и Балканском првенству од чега 55 златних, 58 сребрних и 47 бронзаних.

Овај клуб је три године узастопно проглашени за најбољи спортски колектив на подручју општине Пале.

Осим тога, организатор је и првог заједничког тренинга џудо клубова са подручја Источног Сарајева, Федерације БиХ и Херцеговине, с циљем подизања квалитета тренинга, размјене искустава, али и због припрема за будућа такмичења.

На подручју општине Пале има 1.600 младих спортиста у 29 клубова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈавни позив за пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву“
Сљедећи текстДруги Кајак-кану Дрина фест окупио авантуристе и љубитеље природе