Насловна Вијести Источно Сарајево Џудисткиње „Фамоса“ бронзане на сениорском првенству Балкана

Џудисткиње „Фамоса“ бронзане на сениорском првенству Балкана

228
0

На сениорском првенству Балкана у џуду, одржаном протеклог викенда, џудисткиње „Фамоса“ Лана Лубура и Андреа Симовић окитиле су се бронзаним медаљама.

Лана Лубура, која се прије двије седмице на Европском првенству за кадете пласирала међу седам најбољих европљанки, за противнице је имала представнице Црне Горе и Косова, учеснице на протеклим Олимпијским играма у Токију.

Лубура је у првом коли поражена од ЈованеПековић, представнице Црне Горе али је у репесажу ефектно савладала противнице из Бугарске и Румуније што је било довољно да се попне на побједничко постоље.

Андреи Симовић је прво коло донијело побједу над актуелном шампионком БиХБорјаном Марјанац, али је наредне борбе изгубила од представница Бугарске и Румуније.

Симовићка је на тај начин једном побједом изборила треће мјесто, с обзиром на то да је у тој категорији било само пет представница.

– Иако још увијек кадеткиње још једном показале су да не респектују знатно старије такмичарке и да се могу равноправно носити са њима – поручили су из Џудо клуба „Фамос“.

На овом  првенству учествовао је и Александар Вуковић који је такође дебитовао као кадет. Он се, након једне побједе и два пораза пласирао на седмо мјесто.

Из клуба подсјећају да Лана Лубура од 24.7. до 30.7. наступа на Европским играма младих (EYOF) те да ће тамо бити једина представница џуда из нашег града.

ИЗВОРKatera
Претходни текстВлада обезбиједила бесплатне уџбеника, Завод омогућио куповину на рате
Сљедећи текстОК фест посјетило 30.000 младих