Насловна Најновије Производња здраве хране темељ здравог и продуктивног друштва (Фото)

Производња здраве хране темељ здравог и продуктивног друштва (Фото)

90
0

Производња здраве хране није само привредна грана, већ темељ здравог и продуктивног друштва. Оно што конзумирамо, директно утиче на наше физичко и ментално здравље, а према томе и на трошкове здравствене заштите, ниво енергије радне снаге и општи квалитет живота.

С обзиром на чињеницу да је прерађена храна довела до декаденције здравља на глобалном нивоу, све се више пажње посвећује домаћој, органској храни богатом хранљивим материјама.

Произвођачи здраве хране играју кључну улогу у задовољењу ове потребе, нудећи потрошачима сигурније и квалитетније алтернативе у односу на произвођаче чији је примарни циљ акумулација профита.

Данас је одржан састанак са представницима пројекта италијанске владе “Греен Хеалтхy”, представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, члановима Удружења пчелара “Гласинац”, Удружења мљекара “Благо Романије”, Удружења произвођача „Романијски скоруп-кајмак“ и произвођачима кромпира како би смо осигурали дугорочну доступност и одрживост производње овог неопходног ресурса.

 

ИЗВОРРтвис
Претходни текстДодик: Шта мислимо о наметањима, могу сви заједно да гледају сутра у директном преносу
Сљедећи текстУскоро један ТАГ уређај за све ауто-путеве у региону