Насловна Најновије Ускоро један ТАГ уређај за све ауто-путеве у региону

Ускоро један ТАГ уређај за све ауто-путеве у региону

81
0

Грађани БиХ ускоро ће имати прилику да кроз наплатне рампе на ауто-путевима у региону пролазе без чекања, саопштили су данас из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

Из Министарства наводе да то слиједи након што је увођењем заједничког ТАГ уређаја за наплату путарине омогућено да возачи из Србије, Црне Горе и Хрватске пролазе кроз наплатне рампе на ауто-путевима без чекања.

То значи да ће сви који имају ТАГ уређај БиХ моћи без чекања да пролазе кроз рампе на аутопутевима у Србији и обрнуто. То ће нарочито бити значајно у туристичкој сезони када се дуже чека на наплатним станицама.

Вршиоци дужности директора „Аутопутева Републике Српске“ Недељко Ћорић, „Путева Србије“ Зоран Дробњак и „Аутоцеста ФБиХ“ Денис Ласић потписаће сутра у Београду меморандум о пословној сарадњи који ће бити додатни корак ка усклађивању система електронске наплате путарине три стране.

– Очекујемо у наредном периоду потписивање меморандума о заједничкој наплати путарине јавних компанија из БиХ са компанијама из Хрватске како би се до краја године и практично увезали системи наплате и тиме олакшао промет путника и робе између земаља региона – нагласио је Един Форто, министар комуникација и транспорта у Савјету министара.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстПроизводња здраве хране темељ здравог и продуктивног друштва (Фото)
Сљедећи текст„Актуелно“: Гост Бојо Гашановић начелник општине Источни Стари Град – најава (Видео)