Насловна Вијести Обустављен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере преко Романије

Обустављен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере преко Романије

228
0

Због снијега и леда на коловозу, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере преко Романије. Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на рег.путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, саобраћај се одвија успорено јер на коловозу мјестимично има заосталог снијега и леда. У нижим предјелима, коловози су претежно влажни и клизави. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скрећемо пажњу и на повећану опасност од леденица. Возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме

Опрезнија вожња због отежаног саобраћаја препоручује се на правцима Кључ-Босански Петровац-Бихаћ (Ланиште и Рипач), Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Прилука-Гламоч-Млиниште и Купрес-Шуица. На дионици Љубогошта-Подроманија и даље пада снијег и саобраћа се успорено, док је за теретна возила са приколицом и шлепере забрањен саобраћај.

Снијег у вишим предјелима само провијава, али потешкоће причињава јак вјетар који ствара сњежне наносе на појединим дионицама у вишим планинским предјелима.

Поледице има на свим засњеженим путевима, а посебно у вишим предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима. Одрони су учестали на бројним дионицама, па се возачи упозоравају на опрез и обавезну зимску опрему.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Радови се одвијају и на путевима Јабланица-Мостар (дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Претходни текстДанас о проблему водоснабдијевања у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи
Сљедећи текстАлекса Шантић – карактеристичан по елегичним мотивима и родољубивим темама