Насловна Најновије Више од 300 Билећана на ходочашћу до манастира Острог

Више од 300 Билећана на ходочашћу до манастира Острог

141
0

На ходочашће до манастира Острог јутрос се упутило још око 90 људи, углавном младих, који су на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког кренули из манастира Kосијерево.

Вјарници из Билеће кренули су јутрос након молитве и благослова из Манастира Kосијерево у групи од око 250 ходочасника из околних мјеста, рекли су Срни организатори.

Они ће пјешачити стазама којим је ходио светитељ приликом одласка у манастир Острог и након дводневног ходочашћа преноћити у острошком манастиру, да би на том светом мјесту дочекали празник, 12. мај посвећен великом светитељу.

Из Билеће је и јуче ка манастиру Острог кренула група од 220 ходочасника на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког, што је највише до сада.

Они су на пут до Острога кренули испред Саборног храма „Светог Саве“, након молитве и благослова свештенства билећког Саборног храма.

Организатор поклоничког путовања Миљан Kовачевић, рекао је Срни приликом поласка, да је то рекордан број број учесника за ходочашће до Острога, дуго око 90 километара, наводећи да су се Билећанима прикључили и људи из других градова од Требиња до Вишеграда.

“Важно је да се народ враћа цркви и правим вриједностима”, рекао је Kовачевић.

Српска православна црква и вјерници 12. маја славе празник Светог Василија Острошког, који се због исцелитељских моћи његових моштију назива и Чудотворцем.

Његове мошти, као велика светиња, чувају се у манастиру Острог у Црној Гори и мјесто је ходочашћа за вјернике свих религија.

ИЗВОРсрна, фото Srpska info
Претходни текстАнкета о употреби информационо-комуникационих технологија у домаћинствима
Сљедећи текстОсим начелника општине Стари Град ухапшене још три особе