Насловна Вијести Вучић: Слободне и независне државе нико не може да уцјењује притисцима

Вучић: Слободне и независне државе нико не може да уцјењује притисцима

184
0

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је уочи данашњег Самита ЕУ – Балкан у Бриселу да су прошла времена у којима је неко могао да слободне и независне државе уцјењује притисцима.

Вучић је изјавио да вјерује у европску будућност Србије и региона за коју ће се борити заједно, али поштујући себе и вјерујући да земље Балкана заједнички могу много тога да ураде.

„То да смо уплашени и да смо много мали, а неки много велики оставите неком другом, јер су то су приче за малу децу“, рекао је Вучић новинарима.

На питање да ли очекује критике због неувођења санкција Русији, Вучић је одговорио да има спреман одговор на те критике и поручио да Србија не сједи на двије столице, већ на својој столици.

Он је објаснио да је са премијерима Сјеверне Македоније и Албаније, Димитром Ковачевским и Едијем Рамом, уочи одлуке о доласку у Брисел разговарао о односима Сјеверне Македоније и Бугарске, јер неке земље у ЕУ желе да блокирају почетак преговора Скопљу и Тирани.

„То је био разлог, о томе смо разговарали. Али, дошли смо овде да разговарамо о европској будућности и верујемо да ће бити добрих закључака за Западни Балкан“, рекао је Вучић.

Говорећи о сукобу у Украјини, он је оцијенио да је то веома компликовано питање, додајући да нема сумње да ће о њему бити ријечи и на данашњем самиту у Бриселу.

„Ми поштујемо себе, барем мислимо да поштујемо себе мало више од неких других“, рекао је Вучић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра потписивање уговора са послодавцима и незапосленим лицима
Сљедећи текстШолц: Земље западног Балкана морају имати реалну шансу за чланство