Насловна Најновије Додик: Куповина еколошких еутобуса и опреме за пољопривреднике

Додик: Куповина еколошких еутобуса и опреме за пољопривреднике

112
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је након посјете бјелоруској „Холдинг компанији Белкоммунмаш“, да Српска жели да купи 10 еколошких аутобуса за потребе својих градова.

„Код нас приватна предузећа врше градски превоз и ту су многи проблеми, па тако не можемо за њих да купујемо аутобусе, зато ће ово бити плаћено средствима Владе и из буџета предсједника, а ти аутобуси ће превозити ђаке, студенте и пацијенте“, рекао је Додик, који предводи делегацију Српске у званичној посјети Бјелорусији.

Он је додао да уз сваки аутобус иду и станице за пуњење.

Додик је рекао да Република Српска купује и опрему за пољопривреду у вриједности пет милиона долара, преноси АТВ.

„Та опрема ће се давати нашим пољопривредницима према важећим подстицајима“, истакао је Додик.

Он је додао да је предвиђена и посјета министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саве Минића заводима МАЗ-а и МТЗ-а, а биће и састанак министара у области образовања.

У делегацији Српске, који предводи Додик, су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић и почасни конзул Бјелорусује у БиХ Недељко Елек.

За сутра је најављен састанак Додика са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком, а предвиђени су и сусрети са премијером Бјелорусије Романом Головченком и предсједником бјелоруске Академије наука.

ИЗВОРсрна, фото Večernji list
Претходни текстДодик: Циљ посјете успостављање боље сарадње
Сљедећи текстДодик: Српска није дала сагласност за увођење санкција Минску