Насловна Најновије Додик: Народна скупштина у сриједу бира нову Владу

Додик: Народна скупштина у сриједу бира нову Владу

151
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће Народна скупштина Републике Српске у сриједу, 21. децембра изабрати нову Владу Српске која треба да обезбиједи континуитет у развоју Српске и њену стабилност.

Додик је рекао да је на данашњем састанку странака чланица владајуће коалиције договорено да нова Влада Српске ради на обезбјеђивању континутитета сигурности радних мјеста, да сарађује са окружењем, води рачуна о новим пројектима у области инфраструктуре и енергетици.

Он је навео да ће у Влади Српске која има 16 министарстава бити око 10 нових имена, међу којима су и они који нису у политичким партијама.

„Имамо листу састава влада, али о томе ће саопштавати мандатар“, рекао је Додик новинарима након састанка владајуће коалиције у Бањалуци.

Он је навео да ће консултације бити настављене сута и прекосутра како би што боље припремили сједицу Народне скупштине Српске.

„Вријеме које долази је доста изазовно, оно тражи нове стручне и енергичне људе, патриоте који су спремни да раде на испуњавању својих обавеза“, рекао је Додик.

Он је додао да је у Влади Српске од 16 министарских мјеста осам предвиђено за Србе, пет за Бошњаке и три за Хрвате.

„То се мора испоштовати, али исто тако морамо да водимо рачуна и о територијалној расподјели да се читава Република Српска покрије са људима како би на прави начин била репрезентована Српска“, рекао је Додик.

Он је истакао да је о свему томе вођено рачуна и да ће имена министара мандатар саопштити на сједници Народне скупштине Српске.

„Било каква лицитирања о том питању не доприносе кредибилитету овог процеса, који мора да буде снажан, јак и да одражава овај консензус“, рекао је Додик.

Када је ријеч о договору о формирању власти на нивоу БиХ, Додик је рекао да
постоје принципијелне и програмске смјернице.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзлила се Дрина на подручју Зворника
Сљедећи текстСутра промјенљиво облачно и хладно