Насловна Најновије Додик: Појединци у Црној Гори мисле да имају тапију на вољу већине...

Додик: Појединци у Црној Гори мисле да имају тапију на вољу већине и да је против уједињења

205
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је да реаговање црногорског Министарства вањских послова /МВП/ на његову изјаву о јединственој држави показује да појединци у Црној Гори сматрају да имају тапију на вољу већине и да је та већина априори против уједињења.

„Било би занимљиво провјерити вољу грађана Црне Горе, али не на Лајчаковом већ демократском референдуму, чак и у овом тренутку, а шта би тек такав референдум могао показати за 50 или 100 година“, рекао је предсједник Српске одговарајући на питање Срне да прокоментарише реаговање МВП Црне Горе на његову изјаву да Срби у овом вијеку треба да формирају јединствену државу коју чине Србија, Република Српска и Црна Гора.

Предсједник Српске је нагласио да Србија, Црна Гора и данашња Република Српска имају искуство живота у заједничкој држави.

„Када кажем да би добро било да се у стогодишњи национални план укључи и могућност поновног уједињења не мислим на прислини акт удруживања, већ на слободно изражену вољу грађана тих држава“, рекао је Додик.

Он је истакао да је велики Његош знао шта је снага народа и великог грма,  како је и писао: „…Из грмена великога лафу изаћ трудно није, у великим народима генију гнијездо вије“.

Након изјаве предсједника Републике Српске да Срби у овом вијеку треба да формирају јединствену државу, коју чине Србија, Република Српска и Црна Гора, демократским путем и политичким мјерама, а не ратом и оставити је будућим генерацијама, саопштењем су се огласили из црногорског МВП наводећи да је та земља независна и међународно призната држава, чланица НАТО-а, окренута европској будућности, а не, како кажу, ретроградним идејама.

ИЗВОРСрна, фото N1
Претходни текстИсточна Илиџа: Из буџета општине издвојено 600.000 КМ за пронаталитетну политику
Сљедећи текстИ сутра веома топло