Насловна Најновије Излазност на изборима у Русији премашила 60 %

Излазност на изборима у Русији премашила 60 %

71
0

Укупна излазност на предсједничким изборима у Руској Федерацији, укључујући и даљинско електронско гласање, у 9.45 часова по московском времену износила је 61,37 одсто, изјавила је предсједник Централне изборне комисије Ела Памфилова.

Она је додала да је од почетка гласања блокирано 280.000 ДДоС напада на онлајн систем гласања.

У Русији је данас трећи и посљедњи дан предсједничких избора. До данас је на биралишта изашло више од половине грађана, излазност је на крају другог дана била 58,75 одсто.

Ово су први предсједнички избори на којима гласају и становници нових руских региона ─ Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.

Излазност на председничким изборима у Русији премашила 55 одсто - ЈМУ  Радио-телевизија Војводине

Први гласачи на изборна мјеста изашли су у петак, 15. марта на Далеком истоку, након чега су бирачка мјеста почела да се постепено отварају и широм земље.

Грађани бирају између четири кандидата – поред актуелног предсједника Владимира Путина, на списку кандидата су и лидер десничарске Либерално-демократске партије /ЛДПР/ Леонид Слуцки, лидер комуниста Николај Харитонов, као и Владислав Даванков, који представља либерално-центристичку партију „Нови људи“, подсјетио је „Спутњик“.

ИЗВОРсрна, Спутник, фото REUTERS/Stringer; AP Photo/Dmitri Lovetsky
Претходни текстДодик: И убудуће добри односи Српске и Русије
Сљедећи текстНемањићи оставили неизбрисив траг у српској историји