Насловна Вијести Република Српска Икету у част играло 13 екипа

Икету у част играло 13 екипа

209
0

Фудбалска екипа Удружења грађана Миљевина освојила је 13. Меморијални турнир у малом фудбалу „Ике 2022“ у Броду на Дрини савладавши у финалу екипу „Рис“ резултатом 3:2.

На турниру који традиционално организује омладина овог насеља у знак сјећања на фочанског спортисту и наставника физичке културе Илију Ђуровића Икета, ове године учествовало је 13 екипа из Фоче, околних општина и Црне Горе.

Побједнику „Удружењу грађана Миљевина“ припала је награда од 1.000 КМ, другопласираној екипи „Рис“ 500, а „Иствичу“ за треће мјесто 350 КМ.

Новчано су награђени и најбољи појединци – Димитрије Остојић, најбољи стријелац, Дејан Нишић, најбољи голман и Дејан Елез, најбољи играч.

Један од организатора турнира Марко Вуковић истакао је да је турнир протекао као никада до сада, уз велики број публике.

„Жеља нам је да се турнир из године у годину подиже на већи ниво, да окупља омладину и чува сјећање на Икета“, рекао је Вуковић.

Награде најбољима уручили су предсједник Спортског савеза Фоче Душко Рашевић, капитен Фудбалског клуба „Сутјеска“ Никола Мојовић и организатор турнира Марко Вуковић.

Илија Ђуровић Ике био је универзални спортиста- активно је играо фудбал, кошарку и одбојку, а медаље је за Фочу на МОСИ освајао и у пливању.

Читав свој живот посветио је образовању и васпитавању дјеце, као просвјетни радник, а преминуо је 2004. године на школском игралишту у Броду на Дрини, гдје се данас одржава турнир њему у част.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКојић: Генералу Младићу што прије омогућити адекватно лијечење
Сљедећи текстЗа шест мјесеци рада постигнути изванредни резултати