Насловна Најновије Катић: Вриједност јавних набавки шест милиона КМ

Катић: Вриједност јавних набавки шест милиона КМ

114
0

Скупштина општине Источно Ново Сарајево, усвојила је данас Годишњи план рада општине за ову годину, који је усаглашен са овогодишњим буџетом и Стратегијом развоја општине донесеном 2021. године.

Начелник општине Јован Катић истакао је да је општина у овој години расписала јавних набавки у вриједности од скоро шест милиона КМ, што је доказ да ће у овој години бити урађено много планираних инфраструктурних активности.

„Ово је доказ да све оно што смо планирали стратешким документом и буџетом реализујемо, а посебно када су у питању инфраструктурни пројекти“, рекао је Катић новинарима након сједнице Скупштине општине.

Он је навео да је локална Скупштина усвојила и приједлог закључка за формирање комисије за израду елабората оправданости функционисања Дома здравља, чији су оснивачи општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Катић је подсјетио да су запослени у Дому здравља прије мјесец дана организовали штрајк, због чега је одржан заједнички састанак са представницима општине Источна Илиџа и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске на којем је договорено да се формира комисија која ће урадити елаборат о функционисању ове здравствене установе.

Он је навео да ће комисија установити да ли ће Дом здравља остати у овом саставу или ће свака општина формирати свој, а све с циљем бољег и ефикаснијег пружања примарне здравствене заштите становништву ове двије општине.

Катић је истакао да је на данашњој сједници усвојен и извјештај о броју притужби и препорука грађана достављених кроз процес јавних консултација у 2023. години.

Према његовим ријечима, Општинска управа је запримила 207 примједби, од чега је 190 у процесу реализације, а само 17 је оцијењено као неосновано или као нереални захтјев.

Катић је рекао да је данас усвојен и извјештај о реализацији програма уређења градског грађевинског земљишта у 2023. години, истичући да је у прошлој години по основу ових накнада прикупљено око 9.000.000 КМ, које су уложили инфраструктурне пројекте.

„И ово је доказ да сав новац који прикупимо од накнаде за градско грађевинско земљиште утрошимо у развој општине“, рекао је Катић.

Одборник СДС-а Босиљка Дунић истакла је да њихов клуб није подржао Годишњи план рада општине за ову годину, јер сматрају да се требају издвојити већа средства из буџета за привреду, пољопривреду, производњу, запошљавање и социјалну заштиту.

Дунићева је нагласила да одборници СДС-а нису подржали ни извјештај о комуналној потрошњи, јер је, како каже, апсурдно издвојити 70.000 КМ за кошење траве и 60.000 за прање улица.

Она је нагласила да се одборници СДС-а залажу за повећање цијене грађевинског земљишта која сада износи 80 КМ по метру квадратном, а њихов приједлог је да буде 160 или 180 КМ.

На данашњој сједници је формиран и Клуб одборника ДНС-а.

ИЗВОРСрна, фото РТВИС
Претходни текстПрви устав Републике Српске – један од кључних конститутивних аката
Сљедећи текстСтолтенберг: Алијанса не планира слање трупа у Украјину