Насловна Најновије Отац дјечака негирао дјело, предложен притвор

Отац дјечака негирао дјело, предложен притвор

179
0

Отац малољетног дјечака извршиоца масовног убиства у школи у Београду Владимир К. /47/ саслушан је у Вишем јавном тужилаштву у Београду, које ће предложити надлежном судији да му одреди притвор.

Из Вишег јавног тужилаштва саопштено је да је осумњичени, који је саслушан због сумње да је извршио тешко кривично дјело против опште сигурности, негирао извршење овог кривичног дјела и детаљно изнио одбрану.

Тужилаштво ће предложити судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да му одреди притвор да не би утицао на свједоке, поновио кривично дјело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности.

Сумња се да је Владимир К. у претходном периоду обучавао свог 13-годишењег сина К.К. да рукује ватреним оружјем и муницијом.

Он је свог сина водио у стрељачки клуб како би увјежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дијете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби.

Такође, Владимир К., како се сумња, није обезбиједио услове за безбједан смјештај и чување оружја и муниције, како не би могло доћи у посјед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.

Због свега овог, сумња се да је 3. маја његов син К.К успио да дође у посјед пиштоља марке „це-зе шадоу“, калибра девет пута 19 милиметара и пиштоља марке „ругер МК“ калибра 22 милиметра ЛР за које осумњичени Владимир К. посједује дозволе надлежног органа.

То оружје се, како се наводи у саопштењу, налазило у неправилно обезбијеђеном металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана.

Дијете је оружје и муницију понијело са собом у ОШ „Владимир Рибникар“ у Београду, коју иначе похађа, гдје је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбјеђења и осморо ученика, а тешко ранио шесторо ученика и наставницу школе.

У саопштењу се подсјећа да маљетни К.К. није кривично одговоран према важећим прописима, јер нема навршених 14 година живота и смјештен је, ради опсервације, у одговарајућу психијатријску установу за дјецу и омладину.

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОтказана пројекција филма „Ждралови лете“
Сљедећи текстНа Сокоцу одржан састанак о изградњи споменика љекарима и особљу Болнице Главног штаба ВРС