Насловна Најновије Отворен Међународни сајам у Београду – богату понуду представља и Српска (ФОТО)

Отворен Међународни сајам у Београду – богату понуду представља и Српска (ФОТО)

122
0

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“, у Београду је отворен 44. Међународни сајам туризма, најзначајнија туристичка манифестација у региону. Земља-партнер ове године је Кина, а сајам је окупио 350 излагача из више од 30 земаља. Богату туристичку понуду сајамској публици представља и Република Српска.

Српска наступа на сајму јединствено јер ће се у Београду представити локалне туристичке организације из Бањалуке, Приједора, Бијељине, Вишеграда, Козарске Дубице, Лакташа, Теслића, Градишке, Фоче, Костајнице, Зворника, Добоја, Угљевика, Новог Града, Калиновика, Лопара.

На сајму ће се представити и Етно-село „Станишићи“, „Краљевско село Котроманићево“, бање Српске, национални паркови, те Пецка.

Самостално ће излагати туристичке организације из Требиња и Источног Сарајева, односно Јахорине.

Наступ на овом сајму од великог је интереса за Републику Српску, јер највећи број посјетилаца и туриста долази управо из Србије, кажу у Туристичкој организацији Републике Српске.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на свечаном отварању сајма туризма да ће све који дођу у Србију дочекати велика добродошлица, и да су посљедњих година направљени велики помаци, а приход од туризма прошле године порастао на 2,5 милијарде евра.

На отварању се обратила и амбасадорка Кине, Чен Бо, земље партнера овогодишњег сајма.

Чен Бо је истакла да вјерује да ће повећање броја посјета српских туриста Кини снажно подстаћи туристичку сарадњу Кине и централне и источне Европе, што ће допринијети повећању њихове културне размјене и промовисати економски развој тих земаља.
– Надам се да ће сви искористити ту прилику за боље разумијевање и сарадњу и пружању квалитета туристичких програма – рекла је амбасадорка.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстЦвијановић: 1. март је за мене обичан радни дан који ћу провести у посјети Азербејџану (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“, 22.02.2023. године (Видео)