Насловна Најновије Представници 18 јапанских компанија у општини Вишеград

Представници 18 јапанских компанија у општини Вишеград

172
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, разговарао је данас са представницима 18 јапанских компанија из различитих привредних области о могућностима улагања на подручју општине, односно Републике Српске и БиХ.

Ђуревић је истакао да је задовољство угостити привреднике из Јапана.

„Њима се допада култура, храна и вјерујемо да ће из овакве посјете услиједити нека врста сарадње. Њихов долазак и виђење онога што Вишеград може да понуди, може допринијети и већем броју туриста и представљању свега што имамо“, рекао је Ђуревић новинарима.

Он је нагласио да ово није прва посјета делегација из Јапана и да је захваљујући амбасадору БиХ у Јапану Синиши Берјану Вишеград и ранијих година угостио људе из Јапана.

Привредник Јасуо Нагаи из Јапана рекао је да је први пут у Републици Српској, али да се осјећа као да је у родном граду.

„Желим да захвалим за диван дочек. Циљ нашег доласка јесте да утврдимо која ће сарадња моћи да буде најуспјешнија између наших земаља“, истакао је Нагаи.

Привредник Амитани Јоић рекао је да је туризам најбоља атракција и да је гостопримство слично њиховом, али још више развијено.

Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

ИЗВОРФБ профил Младен Ђуревић
Претходни текстДодик разговара са представницима институција Српске и странака
Сљедећи текстБројне спортске активности поводом Дана општине Трново