Насловна Најновије Све спремно за свечани дефиле у Источном Сарајеву

Све спремно за свечани дефиле у Источном Сарајеву

168
0

Све је спремно за свечани дефиле у Источном Сарајеву поводом Дана Републике, рекао је директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и додао да су предузете све мјере да не дође до угрожавања безбједности.

Кострешевић је рекао да ће у свечаном дефилеу ове године бити око 2.500 учесника, од тога 37 ешалона цивилног сектора, 13 ешалона Полиције Српске, почасна јединица МУП-а Републике Српске, шест моторизованих ешалона, хеликоптерски ешалон који чине два хеликоптера МУП-а Српске и један Хеликопетског сервиса Републике Српске.

„Учествује 800 припадника МУП-а Републике Српске у дефилеу. Ниједан безбједоносни инцидент није забиљежен у посљедња 24 часа, као и у самим припремама“, рекао је Кострешевић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је додао да више од 800 припадника полиције учествује у обезбјеђењу мимо дефилеа.

„Предузете су све мјере да не дође ни до једног најобичнијег угрожавања безбједности грађана Републике Српске и БиХ“, рекао је Кострешевић.

Република Српска данас прославља Дан Републике и 31 година постојања, свечаним дефилеом у Источном Сарајеву.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић пружио подршку младим Србима рањеним на Бадњи дан
Сљедећи текстПоложени вијенци на више спомен-обиљежја у Источној Илиџи