Насловна Најновије Тијана побиједила болест захваљујући хуманости добрих људи

Тијана побиједила болест захваљујући хуманости добрих људи

5350
0

Тијана Радовић из Братунца, постала је симбол борбе за живот и уједињења хуманих људи, који су омогућили њено лијечење од лимфобластне леукемије у Болоњи, гдје је послије скоро девет мјесеци добила отпусну листу, чиме је потврђено да је побиједила у тешкој борби.

Њен отац Милисав, објавио је на „Фејсбуку“, да је најсрећнији човјек на свијету и да је захвалан Богу, свим хуманим људима, комшијама, удружењима и привредницима из Братунца, Сребренице и Љубовије, али и цијеле Републике Српске и БиХ за помоћ у обезбјеђивању средстава за Тијанино лијечење у Болоњи.

„Хвала свима на великој помоћи и подршци, јер без вас не бисмо успјели. Бескрајно захвална породица Радовић“, навео је Милисав.

Средином новембра прошле године Тијана је отпутовала на клинику у Болоњу, након што је породица, уз подршку хуманих људи широм свијета, успјела да прикупи 225.000 евра за њено лијечење.

Срна је о акцији прикупљања те помоћи више пута писала, као и о Тијанином одласку у Болоњу, матичним ћелијама које јој је даровала њена сестра.

Судбина ове младе дјевојке, ујединила је људе Братунца и сусједних општина, али и много шире, чиме се показала велика доза солидарности, емпатије, а овако лијепе вијести обрадовале су много људи који познају или су чули за Тијанину борбу.

Тијана је у фебруару 2019. године сазнала да болује од леукемије и од тада почиње њена борба.

Након дванаестомјесечне борбе и лијечења, Тијанина жеља да настави живот тамо гдје је стао прије болести, није се испунила.

Почетком фебруара 2022. године постављена јој је дијагноза рецидива болести, па поново започиње лијечење. Из ове велике и тешке борбе Тијана је изашла као побједник.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВојска Србије први пут обиљежила крсну славу
Сљедећи текстНа подручју Полицијске управе Источно Сарајево није евидентирана трговина људима, (ВИДЕО)