Насловна Најновије Требиње: Ухапшено шест лица осумњичених за неовлаштену производњу и промет дрога

Требиње: Ухапшено шест лица осумњичених за неовлаштену производњу и промет дрога

209
0

Припадници Полицијске управе Требиње спровели су јутрос оперативну акцију, под називом „Страч“, усмјерену на спречавање дистрибуције опојних дрога на требињским улицама.

Акција је трајала од марта до краја септембра ове године. Слободе је лишено шест лица са подручја Требиња, док се за седмим трага.

Пронађени су бројни предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом, као и већа количина различитих врста материја, које асоцирају на различите врсте опојних дрога или материја које се користе за њихово справљање, као и 201 метак калибра 7,62 мм. Све се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Већи број лица одраније су позната по вршењу кривичних дјела.

– На основу наредбе Основог суда у Требињу, извршени су претреси на седам локација, и слободе је лишено шест лица, за седмим се трага. Током спровођења оперативне акције, заплијењено је 782 грама хашиша, 460 грама бијеле прашкасте материје спид, и један килограм непознате прашкасте материје, за коју ће се накнадним вјештачењем утврдити да ли се ради о препаратима који се сматрају опојном дрогом или неком другом препарату који се мијеша са неким дрогама, а који се користи ради увећања укупне масе – рекао је Синиша Лакета начелник Полицијске управе Требиње.

ИЗВОРртрс
Претходни текстРагионални савјет за образовање (ВИДЕО)
Сљедећи текстНедељко Елек – „Сарајево гас“ (ВИДЕО)