Buffering ...
88,3 MHz Слушај радио уживо 105,6 MHz
Насловна Вијести Источно Сарајево У Бечиће путује 16 дјеце из општине Соколац

У Бечиће путује 16 дјеце из општине Соколац

248
0
ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту и ове године проводи пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2022“ у оквиру којег je организовано љетовање у Бечићима за дјецу из социјално угрожених породица.

Основни циљ Пројекта је да се оствари позитиван утицај на развој дјеце, задовољавајући њихове развојне потребе, реализацијом прилагођених програмских активности и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка у одмаралишту.

Према програму пројекта на десетодневно љетовање у Бечиће, дјеца из Сокоца одлазе 23 јула. Тим поводом је данас у сали Скупштине општине Соколац одржан састанак ком су поред начелника општине, присуствовали виши стручни сарадник Фонда за дјечију заштиту, пословница Соколац, Миљан Цвијетић, те представник Фонда за дјечију заштиту Источно Сарајево Анђела Плакаловић и родитељи пријављене дјеце.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је истакао важност учешћа у пројекту „Социјализација дјеце Републике Српске“, те се нада да ће наредне године број пријављених бити много већи.

• Соколац је општина која од самог почетка учествује у реализацији поменутог пројекта. Ове године на љетовање у Бечиће путује 16 дјеце и на састакну је било ријечи о условима смјештаја и активностима које их очекују. Љетовање је у потпуности испуњено бројним активностима, од школе пливања преко разних радионица, до активности у којим могу показати своје таленте. Ми као локална заједница смо увијек за сарадњу посебно у оваким приликама, па је тако било и ове године те се захваљујем представницима Фонда за дјечију заштиту Источно Сарајево и пословници Соколац на сарадњи- рекао је начелник Бјелица, који је и ове године обезбједио новчани поклон за дјецу која путују на љетовање.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2022“ реализује се од 2002. године и односи се на дјецу из социјално угрожених породица које су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјецу из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу и талентоване спортисте.

Циљ пројекта ,,Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни Фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

ИЗВОРSokolac - Соколац, фото Ведрана Реновица
Претходни текстЦИK: Обављено жријебање 127 политичких субјеката
Сљедећи текстВласеница: “Лучини књижевни сусрети“