Насловна Најновије ЦИК тужилаштвима поднио 44 пријаве због основане сумње да је почињено кривично...

ЦИК тужилаштвима поднио 44 пријаве због основане сумње да је почињено кривично дјело

447
0

Централна изборна комисија БиХ је од 4. маја 2022. године, када су расписани Општи избори 2022. године, према надлежним тужилаштвима упутила 44 пријаве због основане сумње да је почињено кривично дјело.

– Информације је Централна изборна комисија БиХ углавном примала од грађана, а те информације су се односиле на злоупотребе регистрације бирача изван БиХ и гласање путем поште, за гласање путем мобилног тима, за наводну куповину гласова и све те информације су путем пријава достављене надлежним тужилаштвима – наводе из ЦИК.

Због основане сумње у фалсификовање гласачких листића Централна изборна комисија БиХ је по службеној дужности доставила пријаве Тужилаштву БиХ.

– Централна изборна комисија БиХ ће у наредном периоду све случајеве нерегуларности из своје надлежности детаљно анализирати. За бирачке одборе и општинске/градске изборне комисије за које се утврди одговорност, покренут ће прекршајне поступке, изрећи новчане казне члановима за које се утврди лична одговорност и забранити им рад у органима за провођење избора на период од четири године, а за оне случајеве за које се у поступку појави сумња у почињење кривичног дјела у вези с изборним процесом биће поднесена пријава надлежном тужилаштву – наводе из ЦИК.

ИЗВОРСрна
  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • цик
Претходни текстЈахорина, Подијељено 50 пари скија за дјецу(ВИДЕО)
Сљедећи текстСоколачки вртић врши упис за припремни програм пред полазак у школу