Насловна Најновије Вечерас се писала историја Жељезнице у Тузли: Салинес избачен из Купа БиХ

Вечерас се писала историја Жељезнице у Тузли: Салинес избачен из Купа БиХ

168
0

Жељезница из Трнова пласирала се у четвртфинале Купа БиХ након што су данас у Тузли са 5:4 савладали Салинеса.

Футсалери Жељезнице из Трнова добили су један од најтежих задатака у осмини финала Купа Босне и Херцеговине јер су морали на гостовање Салинесу у Тузлу. Отишла је екипа из Источног Сарајева некомплетна на гостовање у Мејдан, без Иконића, Отовића, Беширевића, Милетића, Селимовића, Мирослава Бјелице, а од раније је повријеђен Вучина Шћепановић. Имао је Азиз Турудија на располагању свега осам футсалера и врло кратку ротацију против квалитетнијег противника, који је истине ради такођер био ослабљен неиграњем прије свих Милоша Радујковића и Милоша Тодорића.

Храбро се супротставила Жељезница некадашњем прваку Босне и Херцеговине, али прејефтини голови против оваквог противника се не смију дешавати и то је главни разлог пораза. Домаћи до водства стижу у 8. минути утакмице када лако пуца одбрана Жељезнице, а Денис Исановић на асистенцију Бегановића погађа за 1:0.

До изједначења гости стижу у 14. минути. Владан Минић је на центру одузео лопту Бегановићу, изашао сам на Хасанчевића и погодио за 1:1, што је био и резултат првог полувремена.

Само што је почело друго полувријеме Жељезница прима јефтин гол. Дени Имшировић успјева да провуче лопту иза Ђура Драговића, који је морао и боље реаговати и Салинес води. Кренули су тада са Бењамином Авдићем као вишком домаћи и то им се одмах обија о главу, Дејан Дебелногић краде једну лопту, лијепо пребацује и Авдића, а онда шаље лопту у празну мрежу за 2:2.

На трећи гол чекало се до 31. минуте када поново Дени Имшировић користи једну слабију реакцију голмана Жељезнице и погађа за 3:2 . Ипак, ни то није поколебало госте који фантастичним голом Ђорде преко читавог терена на небрањену мрежу доноси 3:3. Денис Исановић је у 36. минути преварио све у одбрани Жељезнице и погодио за 4:3, али опет се гости враћају. Одлично је Младен Перовић пробио, убацио у средину, а Бењамин Смајић погађа у сопствену мрежу за 4:4, да би одмах послије тога Дејан Дебелногић још једном преко читавог терена казнио слабу Салинесову игру са вишком за прво водство Жељезнице у утакмици, 5:4.

До краја Жељезница се брани и успјева одбранити за једну од највећих, ако не и највећу побједу у својој историји и пласман у четвртфинале.

ФЦ САЛИНЕС – КМФ ЖЕЉЕЗНИЦА 4:5 (1:1)
Дворана “Мејдан”, Тузла
Гледалаца: 100
Судије: Фарик Кечо и Алмедин Берило (оба Сарајево)
Стријелци: 1:0 Исановић 8, 1:1 Минић 14, 2:1 Имшировић 21, 2:2 24, 3:2 Имшировић 31, 3:3 Ђорда 33, 4:3 Исановић 36, 4:4 Смајић 36аг, 4:5 Дебелногић 37
Жути картони: Ђорда (Жељезница)

САЛИНЕС: Хасанчевић, Бегановић, Имшировић, Исановић, Смајић, Дивковић, Мујабашић, Азабагић, Мујић, Кузмић, Авдић, Рахимић
ЖЕЉЕЗНИЦА: Драговић, Бјелица, Перовић, Дебелногић, Елез, Челан, Минић, Ђорда

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстГости у емисији „Пулс града“: Драган Гатарић и Срђан Јеремић(ВИДЕО)
Сљедећи текстЂуревић у посјети братској општини Обреновац