Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Никада не смијемо заборавити погинуле борце ВРС

Вишковић: Никада не смијемо заборавити погинуле борце ВРС

343
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Видовдан, један од најсветијих празника који је синоним за велика страдања у историји српског народа, али и за слободу, витештво и херојство, те истакао да је дужност свих да се не забораве српски борци који су положили своје животе у одбрани Републике Српске.

„Важно је да на данашњи дан славимо храброст и част наших бораца јер њиховим јуначким подвизима, као и неустрашивошћу старјешина Војске Републике Српске, сачувани су животи и слобода нашег народа, као и наша Република Српска“, навео је Вишковић у честитки поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске.

Вишковић је истакао да када се обиљежава Видовдан, треба исказати поштовање преживјелим ветеранима и рећи – велико хвала за све што су учинили за слободу Републике Српске и српског народа.

Премијер Републике Српске упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског
/Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима овог пука, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

Војска Републике Српске формирана је 12. маја 1992. године и за своју крсну славу узела је Видовдан, празник посвећен Светом кнезу Лазару и јунацима изгинулим у Косовском боју, који се догодио на Видовдан 1389. године.

Реформом система одбране у БиХ у оквиру заједничких Оружаних снага формиран је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук који баштини традицију Војске Републике Српске. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Видовдан – један од најважнијих датума у српској историји
Сљедећи текстПатријарх Порфирије служи литургију