Насловна Вијести Република Српска Вишковић ученицима честитао почетак нове школске године

Вишковић ученицима честитао почетак нове школске године

148
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је ученицима основних и средњих школа у Српској почетак нове школске године са жељом да остваре што бољи успјех, као залог који ће одредити њихову будућност.

Вишковић је ученицима поручио да буду смјерни и вриједни, свјесни да школски дани заиста јесу најљепши период живота, али и доба у којем стичу знања која ће користити када буду одрасли људи.

„Посебно ми је задовољство да упутим честитку најмлађима међу вама, првачићима који први пут сједају у школске клупе. Нека вам први школски дани остану у најљепшем сјећању!“, навео је Вишковић у честитки.

Он је ученицима поручио да поштују своје учитеље, наставнике и професоре, као и да цијене напор који улажу да ђаци у будућности израсту у одговорне и вриједне младе људе.

„Они обављају изузетно важан посао и за вас и за цијело друштво. Ваше је да учите и вриједно градите знање за своју будућност, а наше да креирамо адекватне услове за ваше школовање“, истакао је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске претходних година предузела бројне активности на обнови и занављању школских објеката, свјесна да је свако улагање у образовање улагање у будућност.

„Из тог разлога обезбиједили смо бесплатне уџбенике за ученике до четвртог разреда основних школа, њих 44.600, као и за основце до деветог разреда који су побједници републичких такмичења, те основце до деветог разреда из породица за троје и више дјеце“, прецизирао је Вишковић.

Он је срећан почетак нове школске године ученицима пожелио у своје име и у име Владе Републике Српске са жељом да им школски дани остану у најљепшем сјећању.

У основним и средњим школама у Републици Српској почела је нова школска година. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 27 беба
Сљедећи текстМјестимично мокри коловози