Насловна Вијести Вучић: Од 1. септембра покушаће да промијене таблице, неће бити Европрајда

Вучић: Од 1. септембра покушаће да промијене таблице, неће бити Европрајда

212
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да, без обзира на оптимистичне изјаве неких европских представника, тренутно не види рјешење за таблице на КиМ. Каже да Европрајда неће бити и да та одлука не може да се промијени.

Александар Вучић је рекао да ће Приштина свакако од 1. септембра наставити са својом кампањом и покушати да натера Србе да промијене таблице на својим возилима.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што је Жозеп Борељ имао оптимистичну изјаву да ће питање таблица бити ријешено као питање докумената.

– Европски политичари су од мене много паметнији и озбиљнији и не морају да буду мргуди као ја и да имају оптимистичан сценарио у глави. Не видим у овом тренутку никакво рјешење и 1. септембра ће они ће ићи са својом кампањом и покушати да натјерају Србе да промијене таблице. Мислим да у томе неће имати великог успјеха – истакао је Вучић.

Каже да је Аљбин Курти у Бриселу рекао да вјерује да ће имати великог успјеха да Срби замијене КМ таблице.

– То је процес који ће да траје, ми смо свакако од 1. септембра суочени са тим проблемом, не постоји могућост да се прије 1. септембра то ријеши. Али, остаје нам да чекамо и видимо, очекујем послије важне разговоре послије Отвореног Балкана и посјете Ердогана. Имаћемо много посредника који ће долазити из Европе и свијета, али у овом тренутку не видим никакву могућност помака јер не постоји жеља код Пришине да разговара о рационалним и компромисним рјешењима – рекао је Вучић.

На крају је иронично додао да можда, ипак, Еврпљани боље знају шта ће се десити.

Вучић: Неће бити Европрајда, нећемо мењати одлуку

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је донесена одлука да неће бити Европрајда.

Може да зове Бајден, Путин, Зеленски… неће бити промјене те одлуке, држава мјери безброј пута, а када пресјече, одлуке државе се поштују, рекао је Вучић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПодржана иницијатива о привременој суспензији ПДВ-а на увоз гаса
Сљедећи текстСве спремно за почетак нове школске године за око 840 ђака