Насловна Најновије Данило чека лијечење у Болоњи: Дјечак што прије треба нашу помоћ и...

Данило чека лијечење у Болоњи: Дјечак што прије треба нашу помоћ и трансплантацију коштане сржи

251
0

Дјечак Данило Шуковић, који у марту пуни 15 година, треба помоћ добрих људи за лијечење у Болоњи гдје се налази због Хочкинове болести, односно тумора лимфних жлијезда од које је оболио 2020. године.

Живи у Новом Саду, а мајка му је из Бањалуке. Отац му је био припадник Жандармерије Србије и погинуо је на радном задатку 2010. године.

Како је за Српскаинфо речено у дјечаковој породици, он је лијечен двије године у Србији.

– Након свих опција које смо исцрпили, пребачен је за Болоњу гдје се третно налази са мајком. Доктори су рекли да је потребно да уради три дозе терапије које коштају по 17.000 евра и да затим иде трансплантација коштане сржи. Те тарапије и трансплантација отприлике би коштале 240.000 евра – рекли су нам.

За прогнозе је још рано. Данило је у Болоњу отишао прошло понедјељак и цијеле седмице је радио прегледе, налазе, скенере, ЦТ…

Током ове седмице треба да се утврди какво је његово стање, колико времена ће требати за терапију, да ли ће их примити све одједном.

Кажу да се ових дана осјећа добро, мада је имао проблема са температуром, али то је санирано.

У школу не иде од када се разлобио. Кренуо је прошлог септембра, јер је био излијечен, али болест се тако брзо вратила, да је брзо прекинуо са школовање.

Сви који су у могућности могу да позову хуманитарни број 17068 и на тај начин донирају једну марку.

Осим тога, за Данилово лијечење могуће су уплате из БиХ на рачун UniCredit Банке 3383502273752744 и Атос банке 5672412700045303. За уплате из иностранства paypal@humanitas.ba.

Како су нам рекли из његове породице, први одлазак у Болоњу, односно прву терапију платило је хуманитарно удружење “Жандарм” из Београда.

Они су донирали два милиона динара, колико кошта прва терапија.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстВишковић: Влада би ускоро требало да буде комплетирана
Сљедећи текстКако до бесповратних средстава ЕУ за пољопривреднике(ВИДЕО)