Насловна Вијести Република Српска „Дани Српске у Србији“ од 8. до 14. септембра – Промоција Српске...

„Дани Српске у Србији“ од 8. до 14. септембра – Промоција Српске и њених потенцијала

212
0

Традиционална манифестација „Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији, биће одржана од 8. до 14. септембра у 10 градова у којима ће представити културу, умјетност, привреду, науку и просвјету Српске.

– Манифестација ће традиоционални почети 8. септембра у Београду у Народном позоришту, а биће завршена 14. септембра у Новом Саду – рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Свечност ће, како истиче Клокић, бити на највишем нивоу, а за ту прилику је припремљен и умјетнички програм под насловом „Орлови лете“ по сценарију Вулета Журића и Душка М. Петровића, а редитељ је Слободан Перишић.

– Завршићемо манифестацију у Новом Саду, 14. септембра, у Српском народном позоришту концертом Здруженог симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске и Српског народног позоришта и очекујемо велики број званица – навео је Клокић.

Десета јубиларна манифестација ће бити одржана у 10 градова у Србији: Београду, Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву, Врању, Чачку, Зрењанину, Нишу, Суботици и Новом Саду.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстДанас претежно сунчано и још топлије, температура до 32 степена
Сљедећи текстМеђународни сајам књига у Бањалуци