Насловна Вијести Република Српска Додик: Институције Српске одлучне у намјери да изграде ски-центар на Мањачи

Додик: Институције Српске одлучне у намјери да изграде ски-центар на Мањачи

224
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су институције Републике Српске озбиљне у намјери да реализују пројекат изградње ски-центра на Мањачи.

„Неће ово бити само ски-центар него квалитетна туристичка дестинација. Влада Републике Српске стоји иза овога пројекта и дала је сагласнот Олимпијском центру Јахорина да крене у његову реализацију“, рекао је Додик на презентацији Мастер плана изградње и стратегије развоја ски-центра на Мањачи.

Он је истакао да би и велики инвеститори са Јахорине могли да улажу на Мањачи.

„Идемо даље са реализацијом значајних пројеката у Републици Српској, а један од њих јесте овај. Сваки главни град има овакве садржаје, што мора да има и Бањалука“, рекао јер Додик.

Он је рекао да ће реализација овог репрезентативног пројекта почети одмах.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о изградњи ски-центра Мањача, процијењене вриједности пројекта 53.360.000 КМ без ПДВ-а, која се односи на трошкове пројектовања и изградње тог центра.

Планирана површина ски-центра односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 метара квадратних, затим инсталације и љетни садржај.

Према планираном рјешењу ски-центра Мањача, предвиђен је један исклопиви шестосјед, покретна трака, двије осњежене ски-стазе, систем за осњежавање са језером, освјетљење стаза, амбуланта, бициклистичка и шетачка стаза, управна зграда, паркинг и други пратећи садржај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОптужница због напада на полицајца и посједовања хладног оружја у Источном Сарајеву
Сљедећи текст,,Bike adventure Foča“ 28. августа