Насловна Најновије Додик: Питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому

Додик: Питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому

213
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да је питање имовине трајно ријешено Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ и да то питање неће бити разматрано у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Додик је у ретроспективи протекле седмице на свом „Инстаграм“ профилу, подсјетио да је на састанку представника органа власти Републике Српске и у заједничким институцијама с лидерима политичких партија владајуће коалиције окупљених око СНСД-а и представника опозиционог СДС-а, договорено да сутра у Народној скупштини буде потписана изјава о имовини, као одговор на све већи притисак на Српску.

„Изјава коју су раније потписали представници партија са сједиштем у Федерацији БиХ је политички ултиматум Републици Српској и међународној заједници“, навео је Додик.

Он је напоменуо да БиХ има само границу, нема имовину на територији.

„По Уставу БиХ је састављена од два ентитета, а државност је на ентитетима. Оно што искључиво није дато БиХ, припада ентитетима. Ми ћемо се тога држати и у наредном периоду договарати наше акције“, додао је Додик.

Додик је навео да су у протеклој седмици одржани врхунски тениски мечеви на турнирну „Српска опен“, који је сјајно организован.

„Бањалука и Република Српска показале су се као изузетно добар домаћин учесницима и гостима на овом највећем спортском догађају“, додао је Додик.

Додик је подсјетио да је присуствовао и презентацији планова за наставак изградње Бањског комплекса „Слатина“, који ће имати централни павиљон у којем ће бити угоститељски садржаји, затим конгресну салу, видиковац, хотел с велнес садржајима и затворени базен, као и велике паркове.

Предсједник Српске јуче је присуствовао приказу способности Војске Србије „Гранит 2023“ на војном аеродрому у Батајници и како је навео, увјерио се да је Војска Србије модернизована и спремна да брани српски народ гдје год он живио.

ИЗВОРсрна,
Претходни текстУ Српској рођено још девет беба
Сљедећи текстЗапослени у РТЦГ први пут у штрајку