Насловна Најновије Изабране ученице на аудицији за музичко такмичење „Ритам Европе“

Изабране ученице на аудицији за музичко такмичење „Ритам Европе“

207
0

Ученице Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Мирна Карабатак, Лара Васиљевић и Тамара Јовандић побједнице су аудиције за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ којa је данас одржанa у Културном центру „Иво Андрић“ у овом граду.

Млади Вишеграђани су показали своје способности у пјевању и плесу, које су оцјењивали музички директор ове манифестације Милош Марковић, кореограф Милан Милинковић и шеф протокола и организације Лазар Веселиновић.

„Ово нам је прва аудиција у овој сезони музичке манифестације, а из Вишеграда ћемо понети изузетне утиске јер је аудиција окупила око 20 талентованих учесника који ће се такмичити следеће године у септембру или октобру и уживо извести наступ на програму Радио-телевизије Републике Српске“, навео је директор манифестације „Ритам Европе“ Милош Марковић.

Шеф протокола и организације такмичења Лазар Веселиновић рекао је да су млади Вишеграђани показали завидан ниво талента како у пјевању, тако и у плесу, те да га посебно радује чињеница да су такмичари имали огромну подршку својих другара.

„Дјеца су се репрезентативно представила и у поређењу и са неким већим срединама у Републици Српској, морам да истакнем да становници Вишеграда имају чиме да се поносе“, истакао је Веселиновић, те напоменуо да је аудиција трајала више од два сата, те да је била веома јака конкуренција.

Мирна Карабатак, једна од побједница аудиције, која је изборила пласман за учешће на манифестацији „Ритам Европе“, каже да је покушала да покаже свој таленат у пјевању и да је и уз много треме која је спутавала, успјела да оствари своју велику жељу.

„Ово такмичење за мене представља незаборавно искуство и драго ми је да ћу имати прилику да пкажем свој таленат у плесу“, истакла је Лара Васиљевић која је обезбиједила учешће на овој регионалној музичкој манифестацији.

Ово такмичење, које називају и малом „Евровизијом“, осим афирмације младих талената, прилика је за промоцију локалне заједнице из које долазе учесници.

ИЗВОРОпштина Вишеград
Претходни текстУ центру Сарајева пуцали на аутобус, путници престрављени побјегли
Сљедећи текстБлокирана пумпа у Бањалуци, младић насмрт избоден