Насловна Uncategorized Магла и сумаглица смањују видљивост

Магла и сумаглица смањују видљивост

165
0

Магла и сумаглица јутрос смањују видљивост на путевима у котлинама и уз ријечне токове, а до повремених застоја долази на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због активираног клизишта на регионалном путу Српске Топлице-Kола код Бањалуке, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком.

Свакодневно, осим недјеље, обуставља се саобраћај на магистралном путу Мостар-Невесиње од 8.00 до 17.00 часова, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Због изградње дионице ауто-пута код Добоја, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац и на петљи Руданка.

Измјене у саобраћају због радова су присутне на путним правцима Градишка-Нова Топола- Kлашнице, Kлашнице-Нова Топола, Бањалуке-Српске Топлице, Стари Мајдан-Бањалука, Пријеор-Стара Ријека, Приједор-Kозарац, Брод на Дрини-Хум /Шћепан Поље/, на Сокоцу, Добој-Руданка, Челинац-Kотор Варош, Челинац-Укрина, Теслић-Пођезера, те у тунелима Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

Kлизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, а ради се и на дионици Језеро-Шипово.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ радови се изводе на мостовима на дионици ауто-пута Лашва – Kакањ, па се саобраћа двосмјерно уз постављену саобраћајну сигнализацију. Спорије, због радова, саобраћа се и на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ.

На магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/ због радова обуставља се саобраћај у терминима од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова. За вријеме обустава алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Kрупа-Kрњеуша-Босански Петровац.

До обуставе саобраћаја долази и на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ, сваки дан осим недјеље и празника у терминима од 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова.

У току су санациони радови на дионици магистралног пута Сарајево-Вогошћа у улици Алипашина, па возила из правца Сарајева саобраћају успорено, једном траком, док су возила из правца Вогошће преусмјерена на алтернативни правац, кроз Јукићеву улицу.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Радови се изводе и на подручју Доњег Вакуфа, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела, на дионици Доњи Вакуф-Травник /Kомар/, као и у тунелу Црнаја на дионици Kоњиц-Јабланица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, срна
Претходни текстУ петак изложба поводом 50 година сликарског стваралаштва Драга Ивановића (ВИДЕО)
Сљедећи текстТоком дана претежно сунчано и топло