Насловна Вијести Источно Сарајево Налази из хотела “Небојша“ уредни

Налази из хотела “Небојша“ уредни

231
0

Ванредни инспекцијски надзор у хотелу „Небојша“ на Јахорини, обављен на захтјев Министарства просвјете и културе Републике Српске, након оболијевања ученика Основне школе „Бранко Радичевић“ из Бањалуке, који су протекле седмице боравили у овом хотелу, показао је да су налази узорковане хране, брисева радних површина и санитарни преглед радника уредни, саопштено је из Министарства.

У саопштењу је наведено да је, према информацијама које је Министарство добило од руководства наведене основне школе, микробиолошко испитивање узорака једног обољелог дјетета у лабораторији ХБЛ из Источног Сарајева, показало да је једно дијете позитивно на рота вирус.

„С обзиром на то да је Министарство у петак, 20. маја, привремено обуставило извођење екскурзија и школа у природи у хотелу `Небојша`, док се не изврши инспекцијски надзор, по добијању инспекцијског извјештаја утврђено је да нема сметњи да се у оквиру реализације екскурзија и школа у природи, не настави боравак ученика у овом објекту“, истакнуто је у саопштењу.

Из Министарства су подсјетили да је организатор екскурзија и школа у природи руководство школе у сарадњи са савјетима родитеља и ученика, те да сваки родитељ потписује сагласност за извођење екскурзије и школе у природи.

ИЗВОРсрна, фото Novosti
Претходни текстСутра умјерено облачно – могући локални пљускови
Сљедећи текстПале: У суботу Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи