Насловна Најновије Најбољи гуслари Србије, Црне Горе и Републике Српске 14.и 15. октобра у...

Најбољи гуслари Србије, Црне Горе и Републике Српске 14.и 15. октобра у Источном Сарајеву

216
0

Град Источно Сарајево биће 14. и 15. октобра домаћин 45. Савезног фестивала гуслара – такмичења најбољих гуслара из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Тим поводом, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, разговарао је са предсједником Савеза гуслара Републике Српске Миладином Пандуревићем, гусларом Бором Лакићем у име домаћина, Гусларског друштва „Филип Вишњић“ из Источног Новог Сарајева, те члановима Управног одбора Савеза гуслара Српске, Велимиром Kрајшумовићем и Младеном Јанковићем.

„Народ који не поштује своју традицију нема будућност и велико ми је задовољство што ће Источно Сарајево бити мјесто окупљања најбољих гуслара нашег времена“ , рекао је Ћосић.

Он је истакао да ће Градска управа, заједно са општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, пружити пуну подршку овој манифестацији, која ће сигурно обогатити културни живот Источног Сарајева.

Градоначелник Источног Сарајева је такмичарима и гостима из братских Србије и Црне Горе пожелио успјех и лијепо дружење у организацији Савеза гуслара Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото Б92
Претходни текстИзборна тишина почиње у суботу, право гласа има 3.386.666 бирача
Сљедећи текстСутра облачно, температура и до 27 степени