Насловна Најновије Новаковић Бурсаћ: Резултати контролног бројања гласова прате објаву ЦИК БиХ

Новаковић Бурсаћ: Резултати контролног бројања гласова прате објаву ЦИК БиХ

227
0

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да контролни резултати бројања гласова са протеклих избора прате оно што је до сада објављено на страници Централне изборне комисије БиХ.

Бурсаћева је рекла Срни да су према подацима које СНСД континуирано добија од својих посматрача до сада преконтролисани подаци из Бијељине и Бањалуке.

„Када је ријеч о Бијељини, ту су пронађена минимална одступања, а што се тиче Бањалуке, осим једног мјеста гдје је кандидату СНСД-а за предсједника Републике Српске Милораду Додику уписана нула, примијећено је још неколико одступања и СНСД је предузео одговарајуће активности у том правцу“, истакла је Бурсаћева.

Она је навела да је приликом обраде података из Бањалуке на једном бирачком мјесту Додику била уписана нула умјесто 157 гласова.

„Захваљујући правовременој реакцији наших посматрача та грешка је исправљена. Остаје нам да будно пратимо процес и да докажемо оно што тврдимо од почетка да је изборни процес био уредан“, закључила је Бурсаћева.

У Главном центру за бројање гласова у сарајевској „Зетри“ данас поподне требало би да почне отварање врећа и контролно бројање гласова са биралишта из Добоја, а потом слиједи бројање гласова из Приједора, речено је јутрос Срни у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ.

Отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића по службеној дужности на свим редовним бирачким мјестима у Републици Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Српске обавља се од четвртка, 13. октобра на основу наредбе ЦИК-а. Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБеба остављена мртва на депонији
Сљедећи текстСутра претежно сунчано и топло