Насловна Најновије Облачно са падавинама, снијег у вишим крајевима

Облачно са падавинама, снијег у вишим крајевима

134
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ током дана очекују се падавине, у вишим предјелима снијег, па ће доћи и до формирања сњежног покривача.

Падавине ће се у току полако премјештати од запада ка истоку земље. Обилнијих падавина локално ће бити на југозападу и западу земље, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вишим предјелима и на планинама падаће снијег и доћи ће до формирања снежног покривача.

току вечери и ноћи на сјеверу ће преовладавати углавном суво вријеме, на истоку и даље са падавинама, уз даље захлађење.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар, на југу и на планинама јак повремено и са олујним ударима.

Максимална температура ваздуха од пет до 11, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

У БиХ је јутрос облачно вријеме, а у већини крајева регистрована је киша у нижим крајевима, а у вишим подручјима снијег, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус седам, Хан Пијесак, Чемерно минус један, Мраковица, Дринић, Невесиње, Кнежево, Иван Седло нула, Гацко, Соколац један, Шипово, Бугојно два, Бањалука, Билећа, Мркоњић Град, Бихаћ, Градачац, Ливно, Приједор, Сарајево, Приједор, Рибник, Тузла три, Добој, Сребреница, Нови Град, Дрвар, Сански Мост четири, Бијељина пет, Требиње, Зворник, Зеница пет, Широки Бријег, Столац шест, Мостар, Вишеград, Рудо седам, Неум осам степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа било је у Невесињу – 67 литара по метру квадратном, на Чемерну 66, у Требињу 60, у Билећи 58, у Мостару 50, у Гацку 40, у Бањалуци 35, у Приједору 32, на Иван Седлу 30, у Новом Граду 26, у Бихаћу 25, у Шипову 24, у Мркоњић Граду 27 литара.

У Добоју и на Мраковици пало је 14 литара по метру квадратном, у Градачцу 11, у Зеници, Дринићз, на Хан Пијеску и на Сокоцу девет, на Бјелашници седам, у Сарајеву шест, у Бијељини три, у Сребреници и Тузли два, у Рудом, Зворнику, и Вишеград један литар по метру квадратном.

На Чемерно је висина снијега 12 центиметара, на Мраковици 11, а на Бјелашници 10 центиметара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић: Двије владе заједно могу рјешавати многа питања
Сљедећи текстСрпска богатија за 28 беба