Насловна Вијести Објављена здравствена упозорења због врућине

Објављена здравствена упозорења због врућине

203
0

Неколико стотина додатних људи евакуисано је данас из својих домова због пожара у природи у Француској, Шпанији и Португалији, а званичници у Европи објавили су здравствена упозорења због топлотног таласа у наредним данима.

Више од 1.000 ватрогасаца, уз подршку од специјалних авиона, боре се већ три дана са пожарима на југозападу Француске по веома топлом времену и уз јак вјетар.

Температура је благо опала у Португалији, али се очекује да ће мјестимично прећи 40 степени Целзијусових. У пет округа на снази је црвена узбуна због екстремног времена, а више од 1.000 ватрогасаца гаси 13 жаришта, саопштиле су власти.

У Шпанији, Министарство за околину објавило је да помаже у гашењу 17 пожара у природи широм земље.

Званичници су забринути због ефеката по здравље људи и здраствене системе који су већ оптерећени пандемијом ковид 19. Ванредно стање проглашено је у Великој Британији.

Свјетска здравствена организација саопштила је данас да ће топлотни талас „заробити“ полутанте у атмосфери и деградирати квалитет ваздуха, нарочито у градовима и насељима.

Португалија је од 7. до 13. јула регистровала 238 прекомјерних смртних случајева због топлотног таласа, саопштиле су здравствене власти. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдбачена жалба на искључење руских клубова
Сљедећи текстПлан оснивање предузећа за запошљавање рањивих категорија становништва