Насловна Најновије Паљани поносни на Ђокановића

Паљани поносни на Ђокановића

125
0

У Палама је са одушевљењем примљена вијест да је Андреј Ђокановић (21) постао нови играч турског „Анкаругучуа“.

Овај млади фудбалер, који је поникао у Школи фудбала „Пикси“, а потом прешао и калио се у омладинским погонима ФК „Сарајева“, прије четири године дебитовао је за први тим и био капитен „бордо „ клуба.

Његов први фудбалски учитељ био је Горан Ивковић, који га је научио почетним фудбалским корацима,ђ и који са поносом истиче да је већ као седмогодишњак, „Пеци“ како су га звали, показао да се ради о великом фудбалском таленту пред којим ће бити успјешна фудбалска будућност.

– Заиста смо поносни на Андреја Ђокановића, од првог дана његовог доласка у Школу фудбала „Пикси“ знали смо да ће остварити дјечачке снове и постати успјешан фудбалер. Осим тога што је био талентован, истицао се дисциплинованим и упорним радом што је донијело резултат, прво одласком у „Сарајево“, а сада и ангажманом у „Анкарагучу“.

Иначе, Ђокановић је био са екипом „Сарајева“ на припремама у Анталији гдје су преговори изавршени. Осим клуба из Анкаре за њега је био заинтересован и турски прволигаш „Коњаспор“ . Превагнула је боља финансијска понуда „Анкарагучуа“ и он је приступио овом клубу. Пецију желимо пуно среће у наставку каријере. Морам истаћи да би ускоро и Дал Варешановић, који је такође играч Сарајева, а за ШФ “ Пикиси„ из Пала је одиграо преко 200 утакмица, могао реализовати примамљиву понуду једног од познатијих европских клубова – закључио је Горан Ивковић.

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстПале: Правни факултет, студентска пракса (ВИДЕО)
Сљедећи текстПДП: Подршка Ранкићу на изборима за начелника Братунца