Насловна Вијести Република Српска Православној гимназији у Загребу помоћ из кабинета предсједника Српске

Православној гимназији у Загребу помоћ из кабинета предсједника Српске

220
0
Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Загребу да ће Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика обезбиједити подршку Српској православној општој гимназији “Кантакузина Катарина Бранковић” у овом граду, укључујући и помоћ матурским екскурзијама.

 

”Он ће обезбиједити одређену помоћ за пројекте и активности ове школе. Мислим да је то лијепа вијест којом сам обрадовала наше домаћине овђе, а они су захвалили за досадашњу подршку”, рекла је Цвијановићева током посјете православној гимназији, истичући да је ово успјешна и лијепо организована школа.

Она је навела да је са руководством Гимназије разговарала о функционисању школе у склопу образовног система.

“Плате просвјетних радника долазе из буџета Министарства просвјете Хрватске, а када је ријеч о материјалним трошковима, онда су ту различити начини финансирања. Могли смо да видимо један заиста уређен простор. Весели ме да је организована школа на адекватан начин”, рекла је Цвијановићева.

Она је додао да је ово била прилика и да види ученике који долазе са територије Републике Српске.

Директор Српске православне опште гимназије “Кантакузина Катарина Бранковић” у Загребу протојереј ставрофор Слободан Лалић изразио је задовољство због посјете Цвијановићеве гимназији додајући, додајући да она за ову школу представља охрабрење и стимуланс за даљи рад.

Он је навео да су разговарали о томе на који начин Цвијановићева и институције у БиХ могу подржати рад ове образовне установе и на који начин се може повезати са сличним установама, како у Републици Српској, тако и у цијелој БиХ.

“Наше постојање и рад прати се у Републици Српској, односно БиХ. Имамо 85 ученика, од којих је до десетак са простора БиХ. Они су данас дочекали предсједницу”, рекао је Лалић.

Цвијановићева је посјетом Српској православној општој гимназији “Кантакузина Катарина Бранковић” у Загребу завршила данашњу радну посјету Хрватској.

Она се данас састала са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и хрватским премијером Андрејом Пленковићем.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЗапажени резултати ученика Гимназије „Калиновик“ у такмичењу из руског језика
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 16.3.2023. (ВИДЕО)