Насловна Вијести Источно Сарајево Прве медаље за соколачке спортисте на 57. МОСИ „Нова Варош 2022“

Прве медаље за соколачке спортисте на 57. МОСИ „Нова Варош 2022“

223
0

Први такмичарски дан на 57. МОСИ био је успјешан за соколачке спортисте који су освојили четири медаље. Прво злато у Новој Вароши за општину Соколац донијели су такмичари у планинарству –  Жељко Комленовић, Лука Кезуновић и Ђорђе Ковачевић, који су успјели да побједе веома јаку конкуренцију коју је  чинило 15 екипа.

Успјешни су били и атлетичари.  У дисциплини бацање копља – Александар Лучић освојио је сребро, а Ратко Ђуровић бронзу.  Атлетичар Марко Лубарда окитио се бронзаном медаљом у дисциплини бацање диска.

Континуитет успијеха на Играма потврдиле су соколачке одбојкашице које су јуче оствариле двије побједе , док су рукометаши  имали половичан успјех у два одиграна меча и врло је извјесно да ће играти меч за четврто мјесто. Каратисткиње Викторија Краљевић, Кристина  и Исидора Боровчанин пласирале су се у финале такмичења која ће бити данас на програма. Такмичарке у стрељаштву пласирале су се на шесто мјесто, у конкурецији од једанаест екипа.

Данас на програму такмичења 57. Међуопштинских омладинских спортских игара,  спортисти из Сокоца имају веома густ распоред. На спортска борилишта поново ће изаћи соколачки атлетичари, каратисткиње, одбојкашице,  женска екипа у планинарској оријентацији и мушка екипа стријелаца.

ИЗВОРвечерње новости
Претходни текстХеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске гаси пожар на Чврсници (ФОТО)
Сљедећи текстДанас веома топло