Насловна Најновије Уредба о одређивању марже ускоро пред Владом Српске

Уредба о одређивању марже ускоро пред Владом Српске

78
0

Министарство трговине и туризма Републике Српске је у завршној фази припреме измјена уредбе о одређивању марже у промету производа у Републици Српској која ће се ускоро наћи и на сједници Владе Српске, изјавио је ресорни министар Денис Шулић.

– Влада Републике Српске припрема рјешење које ће бити универзално за цјелокупно тржиште Српске, односно рјешење које ће важити за све трговце и трговачке центре – нагласио је Шулић.

Он је појаснио да то рјешење неће бити, као, на примјер, у Црној Гори, гдје се одлука о ограничавању маржи примјењује само на трговце који обављају дјелатност трговине на мало чији продајни објекти прелазе површину од 600 метара квадратних.

Шулић је подсјетио да се посљедњих дана у јавности често истиче да је Црна Гора ограничила маржу на 500 производа, те напоменуо да је ро драстично већи број од броја производа које третира Уредба у Републици Српској.

– Зарад јавности, морам рећи да је Црна Гора одлуком ограничила маржу на 43 производа, који се због обухваћених различитих грамажа производа, произвођача и других техничких ствари у јавности представљају као троцифрена бројка артикала – навео је Шулић за Срну.

Шулић је нагласио да Министарство трговине и туризма и Влада Српске континуирано спроводе активности у борби против раста цијена и заштите животног стандарда становништва, трудећи се при том да не буду угрожени привредна дјелатност и радна мјеста.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРадановић: Срби на својој кожи осјетили како функционише западна демократија
Сљедећи текстУскоро један ТАГ уређај за плаћање путарине кроз Србију, Српску и ФБиХ