Насловна Најновије У Новом Саду и Суботици обиљежавање Дана Републике Српске

У Новом Саду и Суботици обиљежавање Дана Републике Српске

146
0

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић присуствоваће у недјељу 08. јануара 2023. године у Новом Саду у амфитеатру СПЕНС-а у 18 часова и у понедјељак 09. јануара у Суботици у ресторану Двор у 13 часова обиљежавању Дана Републике Српске – 9. јануара.

Савез крајишких удружења из Новог Сада заједно с пријатељским организацијама седму годину заредом свечано обиљежава Дан Републике Српске и крсну славу Светог првомученика и архиђакона Стефана. Ове године свечаност ће се одржати у амфитеатру на СПЕНС-у у Новом Саду, у недјељу 08. јануара са почетком у 18 часова.

Очекује се присуство великог броја званица из друштвеног, културног и јавног живота Војводине и других дијелова Србије и представника завичајних организација, како кажу из Савеза „Организација које својим радом и залагањем доприносе завичајној и националној идеји и очувању српског народног бића и које ће све заједно послати поруке мира, јединства, саборности и постојаности“.

Припремљен је богат културно-умјетнички програм, обраћање званичника и домаћински угођај, уз предходно обављен чин ломљења славског колача.

Завичајна заједница Република Српска из Суботице, обиљежава девету годину заредом Дан Републике Српске – 09. јануар, као и славу свог удружења, Светог првомученика и архиђакона Стефана.

Ове године свечаност је у понедјељак 09. јануара , у ресторану Двор у Суботици, а започеће у 13 часова ломљења славског колача и обраћањем званичника, уз пригодан програм евоцираће се успомене на стварање Републике Српске.

Из Завичајне заједнице поручију да морамо бити одговорни и чувати успомену на све наше страдалнике који су своје животе дали за Републику Српску. Очекује се присуство и градоначелника Суботице Стевана Бакића.

Представништво Републике Српске у Србији у складу са својим програмским опредјељењима континуирано пружа подршку завичајним удружењима и њиховим активностима које су усмјерене на његовање и очување наше Републике Српске и Србије, нашег идентитета, наше културе, језика, ћирилице, традиције, обичаја и веза са завичајем.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Јањи поскидане заставе Српске и Града Бијељина
Сљедећи текстБадњи дан у Калиновику (ВИДЕО)