Насловна Најновије Фифа: Дисциплински поступак против Хрватске због вријеђања Борјана

Фифа: Дисциплински поступак против Хрватске због вријеђања Борјана

171
0

Међународна федерација фудбалских асоцијација (Фифа) покренула је дисциплински поступак против Хрватске након што су навијачи хрватске репрезентације током утакмице Свјетског првенства у Катару вријеђали голмана Канаде Милана Борјана.

Фифа је саопштила да је покренула поступак “због понашања хрватских навијача”.

Током утакмице Хрватске и Канаде, при резултату 4:1 хрватски тим, навијачи Хрватске су истакли транспарент на којем на енглеском језику пише “Книн ’95 – ништа не трчи као Борјан”, алудирајући на злочиначку хрватску војно-полицијску акцију “Олуја” 1995. године, током које је Борјан, Србин рођен у Книну, изјбегао са породицом.

Осим увредљивог транспарента, хрватски навијачи узвикивали су увредљиве пароле, очигледно упућене Србину из Канаде, којег су називали “Турчином и усташом” и псовали му чланове породице.

-Немам шта да коментаришем, то само говори о њима. Чуо сам да су викали и вређали ме. То показује да су примитивци и да треба да раде на себи и својим породицама, јер су очигледно исфрустрирани, па су дошли да се испразне – изјавио је Борјан након утакмице.

Борјан тренутно наступа за београдски Фудбалски клуб Црвена звезда, чији је капитен већ неколико година.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДомаћинства још могу да се пријављују за уградњу соларних панела
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 29.11.(ВИДЕО)