Насловна Најновије ЦИК завршио прву вечерашњу сједницу, слиједи још једна: Преурањени захтјеви за понављање...

ЦИК завршио прву вечерашњу сједницу, слиједи још једна: Преурањени захтјеви за понављање избора

283
0

У 19.30 часова одржана је 68. сједница Централне изборне комисије БиХ на којој су донијета три закључка и одбачени сви захтјеви за поновно, контролно бројање и захтјев за поништење Општих избора 2022. године.

ЦИК је разматрала приједлог закључака по захтјевима за поновно бројање гласачких листића, приједлог закључака по захтјевима за контролно бројање гласачких листића и приједлог закључака по захтјевима за поништење Општих избора 2022. године.

Политички покрет „За правду и ред“ Небојше Вукановића, поднио је захтјев за контролно бројање гласачких листића за Народну скупштину Српске, а неколико странака, коалиција и особа поднијело је захтјеве за поновно бројање гласова за различите нивое власти у више бирачких мјеста у појединим општинама и градовима.

Сви захтјеви су једногласно одбачени јер су оцијењени као преурањени.

Централна изборна комисија БиХ одржаће ускоро и 69. сједницу на којој ће бити размотрена Одлука о утврђивању и објављивању резултата
Општих избора одржаних у БиХ 2022. године.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас до поноћи би требало да објави прелиминарне резултате општих избора, што је рок прописан Правилником о провођењу избора.

ИЗВОРМондо
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 22.10.(ВИДЕО)
Сљедећи текстОтворен фестивал „Кустендорф класик“