Насловна Вијести Ђукановићева коалиција губи Подгорицу

Ђукановићева коалиција губи Подгорицу

171
0

Коалиција „Сви за наш град“ освојила је највише гласова на изборима у Подгорици, али већину имају странке које су побиједиле на парламентатним изборима 2020. године, показују подаци Центра за демократску транзицију на основу 59 одсто обрађених бирачких мјеста.

На сајту ЦДТ-а објављено је да је коалицији „Сви за наш град“ актуелног градоначелника из ДПС-а Ивана Вуковића освојила 40 одсто гласова, „Европа сад“ 21 одсто, а колиција за „Будућност Подгорице“ 17,7 одсто.

Коалицију „Идемо људи“ подржало је 10,6 одсто грађана, а УРА и Цивис имају шест одсто.

Према подацима ЦДТ-а, испод цензуса су Социјалистичка народна партија, Покрет Преокрет и Светосавска.

У Будви је, према подацима ЦДТ-а, Демократски фронт на челу са предсједником општине Милом Божовићем остварио апсолутну побједу и није им потребан коалициони партнер како би вршили власт у пријестоници туризма.

ДФ је освојио 18 мандата, док је другопласирана Демократска партија социјалиста са само девет мандата.

Листа Демократска Црна Гора-Демос освојила је четири мандата, док су Социјалистича народна партија и Грађански покрет УРА освојиле по један мандат.

На локалним изборима у Зети, према подацима са више од двије трећине обрађених узорака, Демократски фронт и Демократска Црна Гора освојиле су апсолутну већину, саопштили представници ових политичких субјеката.

ДФ је освојио око 40 одсто, Демократе око 20 одсто, а ДПС око 25 одсто гласова.

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

ИЗВОРРТРС
Претходни текстИзбори у Словенији: Логар води, Мусар на другом мјесту
Сљедећи текстKолегијум Народне скупштине Републике Српске данас о посебној сједници