Насловна Најновије Вишковић наставља посјету Кини

Вишковић наставља посјету Кини

145
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, наставља вишедневну службену посјету Kини.

Вишковић се јуче у Пекингу састао са потпредсједником Kинеске националне фармацеутске групе „Синофарм“ Јаном Бингом, са којим је разговарао о заједничном пројекту изградње болнице у Добоју, који би требало да буде окончан до краја године.

Премијер Српске је рекао да је преговарано и да кинески партнери заједно са Српском граде фабрику за производњу лијекова и медицинског материјала у Републици Српској.

Вишковић се јуче састао и са потпредсједником Kинеске државне корпорације у области грађевинског инжењеринга Џоу Јонгом, а на састанку је истакао да је Влада Српске опредијељена да са овом корпорацијом, која има свјетски углед и репутацију, и у будућности сарађује на реализацији важних инфраструктурних пројеката.

Kинеска државна корпорација у области грађевинског инжењеринга, извођач је радова на аутопуту Вукосавље – Брчко у Републици Српској.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, започео је у сриједу, 5. априла вишедневну посјету Kини током које су планирани сусрети са представницима кинеских компанија.

Након састанака које ће имати у Пекингу, Вишковић ће са члановима делегације посјетити и Хаинан гђе се одржава један од највећих међународних сајмова потрошачких производа „ЕKСПО 2023“.

ИЗВОРсрна, фото Aloonline.ba
Претходни текст“Сусрети српских земаља“ на Јахорини
Сљедећи текстФоча: Основан тениски клуб “Новак“