Насловна Најновије Вучић предложио Вучевића за новог предсједника СНС-а

Вучић предложио Вучевића за новог предсједника СНС-а

217
0

Предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић, предложио је на ванредној сједници Скупштине те странке да за новог лидера СНС-а буде изабран актуелни министар одбране Србије Милош Вучевић.

Вучић је рекао да је Вучевић човјек одан СНС-у и идеји самосталне и просперитетне Србије.

„Молим вас да водите рачуна и бринете о Србији, а ја, наравно, бринућу о свим грађанима, не пада ми на памет да идем од вас. Хвала вам за све за ових 11 година, најпоноснији сам човек на свету од када водим СНС“, поручио је Вучић у почетном дијелу сједнице који је био отворен за јавност.

Он је истакао да је тешка ситуација на Kосову и Метохији, гдје албански режим у Приштини проводи терор против српског народа, а да се на Западу праве невјешти и наивни.

„Њихова је намера да тобоже изађу са неким саопштењем против њих, да тиме нас тобож задовоље, а да у ствари ми морамо да се помиримо са оним што се назива нова реалност, која никако не иде у прилог српском народу и која је у супротности са свим потписаним споразумима и међународно јавно-правним актима и нормама“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је поручио да ће отпор српског народа бити све јачи и снажнији.

„Ја се надам мирним и демократским средствима, уколико буду нападнути на било који други начин, сасвим сам сигуран да ће се Срби бранити. СНС мора да буде уз свој народ на Kосову и Метохији, не смемо да дозволимо Kрајину и прогон Српског народа“, рекао је Вучић.

Ванредна сједница Скупштине СНС-а одржава се у Kрагујевцу.

ИЗВОРсрна, фото Независне новине
Претходни текстСутра обиљежавање дана Четвртог батаљона Војне полиције
Сљедећи текстУ Маховљанима обиљежена 31 година од формирања ВиПВО Војске Српске