Насловна Вијести Источно Сарајево Гаговић најавио инвестиције вриједне преко два милиона КМ

Гаговић најавио инвестиције вриједне преко два милиона КМ

272
0

Општина Трново, чији је буџет око 3,6 милиона KМ, уложиће више од два милиона KМ у капиталне пројекте чија је реализација планирана у овој години, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Драгомир Гаговић.

Гаговић је истакао да ове године имају значајан циклус улагања у инфраструктуру, а највећи пројекат који се финансира из буџета општине је изградња водовода на Јахорини, вриједности око милион KМ.

Он је нагласио да се на подручју Јахорине ради и саобраћајница и потпорни зид, за шта је обезбјеђено око 250.000 KМ.

„То је значајно за развој туризма и на овај начин враћамо средства на Јахорину, која су наплаћена од ренте и уређења земљишта“, истакао је Гаговић и додао да општина Трново сада на Јахорини има око 3.000 лежаја.

Гаговић је истакао да се у Мјесној заједници Kијево асфалтирају двије улице, вриједности 50.000 KМ, у току је и изградња водовода, за шта је из буџета издвојено 100.000, а тренутно се изводе радови у једној улици у Јабланици, вриједности 100.000 KМ.

„У току су радови на канализационој мрежи у селу Широкари, за шта смо обезбједили 100.00 KМ. Ради се и асфалтирање двије улице – Просина и Пречава, вриједности 100.000 KМ“, рекао је Гаговић и додао да се ради и пут према селу Миље, вриједности 100.000 KМ.

Према његовим ријечима, у овој години биће постављени прозори и урађена фасада на Ветеринарској станици, а за ове радове планирано је 50.000 KМ.

Гаговић је напоменуо да би у насељу Трново до краја година требало да буде завршено још неколико мањих пројеката, укупне вриједности 100.000 KМ.

„У овој години имамо значајна улагања за једну општину чији је буџет 3.640.000 KМ“, истакао је Гаговић.

Он је навео да је Влада Републике Српске уложила 200.000 KМ за локалну инфраструктуру, која укључује путну комуникацију и изградњу фекалне канализације.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстБез струје 2000 потрошача на Хан Пијеску, радови и у Власеници
Сљедећи текстОпрез због мокрих коловоза